Måste bli bättre på

Detta måste jag bli bättre på för att uppnå snabbare resultat:

- sova mer
- äta mer protein

Att det ska vara så svårt att komma i säng i tid. Ska snart klämma en pizza. Tyvärr inte så mycket protein men det får gå.

/Käthe

Dagen efter

Dagen efter träningen känner jag mig inte alls i form. Kanske infektion på gång. Ska ladda upp med vitaminer idag. Och mjukglass med nötter. :)

Hur går det med er träning?

/Käthe

Tack för ert pepp! :)

Jag körde iväg till gymmet och klarade av att träna i två timmar och har överlevt än så länge. Mycket nöjd som ni kanske förstår. Sambon är helt mör. Gör mig ännu mer nöjd. :) Väl hemma ganska sent ikväll fixade jag ugnsbakade kycklingfiléer och kikärtssallad åt oss, men jag tror det börjar bli dags att hitta något bra proteintillskott och goda drinkar att blanda till. Tar tid att fixa middag på kvällen efter träningen.

/Käthe


Trött

Idag ska sambon följa med och träna för första gången på det gymmet. Tyvärr är jag sjukt seg och känner mig helt utmattad så jag tar bara 5 minuters uppvärmning. Laddar med kikärtor som mellanmål just nu. Skulle behöva en veckas SPA och mer sömn. Ikväll måste jag lägga mig i tid.

Hur vet man om man bara är seg och blir pigg av träningen eller om man borde vila?

/Käthe

Dagens träning & byxtips



Idag blev det triceps, biceps och mage. Jag hade på mitt favvolinne från Adidas och nya byxor från La Redoute som är jättesköna. Finns att klicka hem här för 199 kr.

Proteinpulver skrämmer mer än övervikt

Ja, det verkar faktiskt så. Allmänheten verkar vara skiträdda för kosttillskott men kan vräka i sig transfetter och annan skit.

En annan sak är att "det inte är naturligt att gå till gymmet" (jag har själv sagt likadant tidigare) och det anses som väldigt naturligt att sitta i soffan och kränga chips och lösgodis som mest innehåller skit.

/Käthe

Gårdagens träning

Jag är så stolt över mig själv att jag lyckades dra mig till gymmet när jag var så trött. Det blev tio minuters cykling och sedan styrketräning av axlar, bröst, rygg och mage. Lyckades få träniningsvärk, särskilt på sidorna om magen och axlarna, vilket gör mig nöjd.

Har letat upp tips vad gäller magträning och hittade bland annat den här artikeln - Så får du platt mage. Jaha, det är bara att kämpa på. :)

Någon som vet hur man enklast bloggar på blogg.se med en android-telefon?

/Käthe


Kosttillskott eller ej

Charlotte Perelli ska lansera kosttillskott, bl.a. proteinpulver, står det att läsa i Aftonbladet. Proteintillskott är totalt onödigt enligt bantningsprofessorn (???) Stephan Rössner på Huddinge sjukhus. Haha, säg det till kroppsbyggarna. :)

/Käthe

Träningens för- och nackdelar

I tisdags tränade jag biceps och triceps med min bror. Eftersom han hållit på i flera år och kan många bra övningar blir det som att ha en pt. Jag tar ut mig mer och han pushar mig att fortsätta när det tar stopp. Igår tränade jag ben och mage själv. Känner idag en fin träningsvärk vilket gör mig nöjd. Knäna är det som begränsar mig när det gäller att ta i. Borde hitta övningar att göra som stärker knäna, de har dock blivit mycket, mycket bättre sedan jag började träna.

Fördelar
Jag känner mig starkare, t.ex. när jag ska bära tunga kassar efter att jag handlat.
Skön egentid.
Anti-stress.
Mindre spända axlar.
Kul att tävla med sig själv.
Stabilare knän.

Nackdelar
Mycket fixering vid utseende och mat (får jag i mig tillräckligt med protein, borde jag inte se bättre resultat, tar jag i maximalt o.s.v.).
Det tar tid och jag får kämpa för att kunna komma iväg tre dagar i veckan.

/Käthe

Varför är många tjejer aerobic-tjejer?

Jag kan inte förstå det roliga i ett svettigt pass. Tacka vet jag styrketräning! Synd att jag upptäckte det så sent. Det lär ju vara svårare att bygga muskler ju äldre man är? Och om man är tjej ska det vara ännu motigare?

Det är aldrig för sent..

..att börja träna. Gillar sådana här artiklar! :)

/Käthe

Inga kommentarer

Det är så tomt här men jag fortsätter och kämpar på med bloggandet.

Träning och alkohol



Träning hör inte ihop med alkohol eftersom det tar längre tid för kroppen att återhämta sig men igår unnade jag mig en utekväll med vin och drinkar vilket var trevligt. Det blev lite cykling till tåget och ganska mycket gående som vardagsmotion under kvällen. Idag laddar jag med vila och protein.


Sist jag tränade, för två dagar sedan, så körde jag bara ben och mage. Nästa gång, vilket förmodligen blir imorgon, ska jag köra mage, rygg, axlar och bröst. Jag är orolig av att jag ska få sämre resultat av att dela upp kroppen. Instinktivt känns det fel även om jag vet att det är så man "ska göra".

/Käthe

Tisdagens träning: biceps och triceps

Jag skulle vilja skriva ner alla övningar jag gjorde igår men jag vet fanken inte vad allt heter. :) Körde samma program som min bror som är kroppsbyggare, fast med lägre vikter då. I två timmar, om inte mer, höll vi på medan sonen trivdes som fisken i lekrummet. Jag tog i så att jag blev svimfärdig. Idag känns armarna som slappt bly. Efteråt bunkrade vi upp med gyros. Från och med nu så delar jag upp kroppen från att ha tränat hela kroppen varje gång. Mitt schema ser ut så här:

Dag 1: 10 min uppvärmning på motionscykel samt biceps, triceps och mage.
Dag 2: 10 min uppvärmning på motionscykel samt axlar, rygg och mage. Avslutningsvis 20 min konditionsträning på motionscykel.
Dag 3: 5 min uppvärmning på motionscykel samt ben, rumpa och mage.

/Käthe

Träningen då

Jo och så var det ju här med träningen. Många lata dagar på stranden samt det faktum att jag har haft barnen (Ja jag har hittat två goda skäl som borde funka att skylla på ;) har gjort att jag har slarvat med träningen den senaste en och en halv veckan. Idag ska jag tilll sjukhuset med min lille kille, men efter det är det dags att skärpa till sig. Jag måste ut och jogga åtminstone. Det är det enda krav jag har. Som det ser ut har jag två barnfria dagar torsdag och fredag. DÅ ska jag kicka igång igen. Skönt att Käthe håller träningsandan uppe så att bloggen hålls vid liv och är vad den är. Hade jag varit ensam hade den liksom blivit en LCHF-blogg. Eller nåt.

Så får du platt mage

Två läsare delar med sig av sina tips:

Camilla:
Situps. Jag hade en platt, vältränad mage med mååånga rutor när jag var runt 20, 1000 situps per dag uppdelat på 3 tillfällen (ibland 2) fixade den. Jag gjorde situpsen i sängen för att inte förstöra min rygg.

Sofie:
Det bästa för en snygg vältränad mage med Bra muskler är att köra mage ca två-tre gånger i veckan med tunga vikter! Tänk på att träna alla muskler i magen och inte endast de rakt fram.Om man tycker det är krångligt att köra mage själv eller inte vet hur man ska göra, kan man gå på core-pass, därifrån kan du även få bra med olika uppslag på övningar. Lycka till!

Tack för tipsen! Jag ska satsa på varierande övningar för magen och vara noga med att vila mellan passen. Vad kan det ta innan jag ser resultat - några månader?

/Käthe


Lunchdags



Så här såg min lunch ut idag. Kyckling är ju bra när man vill ha protein. Eftersom det är varmt valde jag kalla tillbehör som guacamole av en hel avokado, rödlök, gurka och oliver. Jag gillar idén med tillbehör som blir klara under tiden man steker kötet eller fisken.

Alexandra, är det här något som du "får lov" att äta under din diet?

/Käthe

Fusk?

Käthe tycker att jag fuskar lite som dricker Pepsi Max under min LCHF-diet. Så här står det om light-läsk:

"Läsk – det lättaste sättet få i sig enorma mängder socker. Undvik gärna även lightläsk som kan underhålla sötsug."
(Källa:
http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf)  

Jag har blivit av med mitt sötsug och dricker därför gladeligen Pepsi Max. Tjohooo! (För visst är jag väl värd det?)

Ps. Däremot tror jag att jag har ätit lite för mycket nötter och sånt gott. Det finns ju gränser för hur mycket gott man får stoppa i sig... ;)

LCHF - update om sötsug

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta om det här med sötsuget. Jag är enormt sockerberoende. Eller har väl i alla fall varit. Första dagen utan pasta, bröd och framförallt frukt var jag så sockersugen efter varje måltid att jag hade svårt att fokusera på annat. Mätt och belåten var jag. Det är ingen risk att du behöver gå hungrig när du kör LCHF. Sockersugen? Jajamensan. MEN... bara dag ett. Dag två var mycket lättare och dag tre a piece of cake. Trodde aldrig att det skulle gå så snabbt. Men härligt är det! Vilken dag är jag inne på nu? Dag 7 va? Ja det var väl i måndags jag började tror jag. Om det går bra? Oförskämt bra :) Testa!

Efter två månaders träning



Från att ha varit muskelbefriad känns det stor skillnad med de lilla musklerna jag har fått. Vaderna har blivit bulligare och är inte för korta längre, baksida lår är fastare, ryggen är starkare och axlarna har varit lätta att bygga på. Märker faktiskt av lite biceps och triceps också (vilket inte syns på bilden). :)

Från och med nu kommer jag att undvika att bredda axlarna och att bygga för mycket vader då jag tycker det är lagom som det är nu. Jag satsar stenhårt på mage (börjar få bra kontakt nu), insida lår, nederdelen av rumpan (ovandelen verkar vara lätt att få vältränad) och biceps samt triceps.

Det har varit två roliga månader och jag ser fram emot fler. Ska försöka visa upp spänninga bilder varje månad så att det går att jämföra sen.

/Käthe

Denna värme

Ska bli intressant att se om det går att träna i den här intensiva värmen. Jag sitter här och laddar upp med kyckling och en bönsallad. Har tvättat håret så att det kan svalka mig i bilen (har ingen ac).

Kan ni träna när det är så här varmt?

/Käthe

- 3 kilo

Utan att veta exakt så har jag gått ner en sisådär tre kilo på den här veckan. LCHF funkar alltså. Två fördelar:

1. Man blir mätt!
2. Man blir av med sitt sötsug.

Jag kan alltså starkt rekommendera den här dieten. Att bli av med sitt sockerbehov borde vara något som är positivt för alla, eller?


Platt mage

Det skulle vara så coolt att bli vältränad med en platt mage. Men att det ska vara så svårt! Graviditet är nog det värsta man kan utsätta kroppen för. Från och med idag ska jag köra planka varje dag.

Fler tips på bra magaktiviteter?

/Käthe

Hur man hinner träna med barn

Det är inte alltid så lätt att hinna träna när man har barn. Idag testade jag att ta med sonen till barnrummet som mitt gym har och det gick hur bra som helst. Det är öppet för barn upp till 12 år. Det blev visserligen bara en timmes styrketräning men jag gav järnet och var effektiv. Annat som är bra när man har barn är att välja ett gym som har öppet dygnet runt. Jag ser träningen som härlig egentid också.

Ökade på hantlarna idag så nu klarar jag av 6 kg. En fördubbling jämfört med när jag började för två månader sedan.

Hur hinner ni med barn att träna?

/Käthe

Mat idag...

Hmmm... Började ju dagen så gott, med turkisk yoghurt, hallon och blåbar, rostade pumpakärnor och solrosfrön samt linfrön. Mums! Det var hur gott som helst. Sen dess har jag ätit... INGENTING. Har nämligen varit hos doktorn, på röntgen och sen barnakuten med min sexåring. Mycket oro och stress har gjort att jag verkligen inte har ätit någonting. Inte bra, jag vet, men då blev det idag. Kan i alla fall rekommendera den där frukosten. Den var GOD!


Dagens middag



Jag gillar både att äta och att laga mat. Det här är typiskt för mig när jag vill äta gott och känna mig nyttig. Min senaste passion är bönor och kikärtor av alla de slag, äter det nästan varje dag så ni kan ju tänka er hur mycket gas det blir. *hihi*. Jag köper färdigkokta från Gogreen. Bönor innehåller protein vilket är trevligt, lagom med kolhydrater (enligt mina mått) och fibrer. Lax innehåller bra fett och tomater nyttigt lykopen. Sedan kan jag inte låta bli att tänka på järnet i persiljan och C-vitaminet i citronen.

Något som jag undviker är margarin och sötningsmedel. Naturligt är alltid bättre enligt mig.

Vad åt ni till middag idag? Alexandra, vad åt du för något fettigt? :)

/Käthe

LCHF - meny dag 2

Okej. Om ni tycker att det är intressant så skriver jag ner vad jag äter nu i ett par dagar... Igår såg det ut så här:

Frukost:
Omelett med parmesan. Riktigt smör i stekpannan.

Lunch:
1/4 grillad kyckling med skinn (ja det kan tyckas lite enformigt med all denna kyckling men vad tusan skulle jag annars äta på stranden?), Ägg-och-majonnäs-creme gjord av turkisk yoghurt, äkta majonnäs, kokta ägg som jag delade och la i, salt och vitpeppar.

Middag:
Meningen var att jag skulle äta Ceasarsallad men eftermiddagen och kvällen blev lite märklig så alla matplaner sprack. Drack däremot vitt vin. Inte bra, jag vet.

Ps. Har gått ner ytterligare 600 gram :)

Vem läser?

Det vore kul om ni ville berätta lite om er, ni som börjat läsa vår blogg. Hur ni har hittat hit och vad ni har för syn på träning och så. :)

/Käthe

LCHF - meny dag 1

Det här är vad jag åt igår:

Frukost: Omelett av tre ägg och en massa parmesan. I stekpannan hade jag riktigt smör.

Lunch: En halv grillad kyckling med skinn (orkade inte riktigt hela), fetaostcreme och kokt broccoli (färsk för att det är godare) med smör och salt på.

Middag: 1/4 grillad kyckling (jag orkade inte sticka och handla nåt annat kött eftersom jag var hungrig som bara den...) fetaostcreme och blomkålspuré.

Dessutom åt jag en blodgrape eftersom jag fick abstinens. Egentligen ska man väl inte äta frukt men det gjorde jag ändå.

Jag har fått menyinspiration från Katrin Zytomierskas blogg. Här har hon skrivit menyer för flera dagar.

Fetaostcreme:
Gräddfil (absolut inte light)
Philadelfiaost (absolut inte light)
Fetaost
Salt
Vitpeppar

Blomkålspuré med parmesan:
Koka blomkål och mosa den
Häll i grädde, smör, salt, vitpeppar, vitlök och parmesan och kör med en stavmixer tills det blir en slät puré.





LCHF - resultat

Jag började ju äta enligt LCHF-metoden igår. Hela dagen gick jag omkring med två starka känslor:

1. Hur sjutton ska man kunna gå ner i vikt när man äter så här mycket fett. Jag har förmodligen tagit för mycket grädde, för mycket ost, för många nötter etc. Tänkte jag. Tänkte att jag är lika knäpp som de som säger att "Det är jättebra att äta var tredje timme"... och så trycker de i sig stora portioner dubbelt åtta gånger om dagen. Det finns liksom inga genvägar. Det måste kännas. Min andra känsla var i och för sig märkbar:

2. Jag blev väldigt mätt av de feta måltiderna men kände mig extremt sötsugen efteråt. Det kändes som att det saknades någonting. Jag som är så van att äta frukt fick nästan lite abstinens.

Resultat? Jo det ska jag tala om. Jösses!! Hur är det möjligt? Efter en dags intag av allt detta feta har jag gått ner 1,5 kilo.

Vill ni veta vad jag åt igår?

Att våga vila

Mitt mål att att träna varannan dag men eftersom jag känner mig riktigt seg idag efter gårdagens hårda träning så tror jag att jag tar en extra dags vila. Det sägs ju vara viktigt att våga vila mellan träningarna så att musklerna är återhämtade till nästa pass och därmed kan växa.

Matmässigt så försöker jag äta så mycket protein jag kan (har inte börjat med proteinpulver än) och jag kränger av rabarberpaj, glass och annat gott också så att jag inte får i mig för lite kalorier. Målet är muskler i första hand. Deffa kan jag alltid göra sen om jag tycker att det behövs.

Hur ofta tränar du?

/Käthe


Lyssna inte för mkt på Alexandra :)

Jag fick lära mig av Kennet Wiklund som har varit ordförande i Svenska Kroppskulturförbundet att styrketräningsmaskiner är gjorda för att stretcha också så jag väljer att lita på honom. Jag kommer inte att börja stretcha i alla fall.

Vem väljer ni att tro på - mig eller Alexandra? :)

Nääe!

Käthe säger att man inte behöver stretcha när man tränar i maskiner. Herregud, vad kluvet det här med träning och olika filosofier kring ämnet kan vara. När jag gick hos en personlig tränare en gång (för ett par år sedan) lärde han mig att stretching var det enda viktiga. Han tipsade mig om att stretcha efter varje omgång repetitioner för att snabbt återhämta mig och köra vidare med nästa tio eller tjugo repetitioner.
- Stretcha istället för att sitta där och lata dig, sa Veljko. Det ger ett mycket snabbare resultat!
Stretching är alltså a och o! Ja det är i alla fall vad Veljko (personlig tränare) säger.

Någon som är beläst, eller åtminstone har koll, i ämnet?

/Alexandra

Jobbigt

Det jobbiga med den där jäkla LCHF-metoden är att när man startar lite oplanerat som jag gör nu så har man ingen mat hemma. Inget som passar i alla fall. Att äta ägg både till frukost och lunch funkar inte. Mår illa bara av tanken. Och nu är jag skithungrig. Som en varg. Anledningen till det är att jag, på grund av storstädning hemma, inte har ätit på en himla massa timmar. Får akut sticka till affären. Och i fortsättningen ska jag bli mer planerande och inte så jäkla impulsiv. Kom liksom på att jag skulle testa LCHF sent igår kväll. Typiskt mig...

Ps. Det är nu det skulle vara lätt att ta fram det där goda grekiska lantbrödet och mer eller mindre trycka det i med. Med ost på.

/Alexandra

Träna vader



När jag började styrketräna för två månader sedan ville jag absolut inte träna mina vader. Var himla rädd för att få stora vader. Nu har jag börjat inse hur snyggt det är med lite vader. Dessutom har jag töjt ut vadmusklerna så att de är normallånga igen. De var stela och korta efter normalt högklacksanvändande.

Tips ! När man tränar i maskiner behöver man inte stretcha efteråt. Övningarna är anpassade så att man stretchar samtidigt.

/Käthe

LCHF

Jag tänkte börja äta enligt LCHF-metoden idag. Både för att tappa några kilon och för att bli av med mitt sockerbehov. Så här står det, i korta drag, om LCHF:

Grunderna i LCHF är enkla. Undvik socker och stärkelserik mat som exempelvis bröd, pasta, ris och potatis. Ät dig i stället mätt på kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (exempelvis smör).
(Informationen kommer härifrån)

Det är ett väldigt enkelt sätt att "banta" på eftersom det går alldeles utmärkt att gå ut och äta, äta hemma hos vänner, laga god mat om kvällarna och så vidare. Jag som älskar ost och nötter tänker att det kommer att gå alldeles utmärkt. Tror ni inte det?

Frukost idag: Omelett gjord av 3 ägg och parmesan. Lite smör (vanligt) till stekpannan.

/Alexandra

RSS 2.0