Vem läser?

Det vore kul om ni ville berätta lite om er, ni som börjat läsa vår blogg. Hur ni har hittat hit och vad ni har för syn på träning och så. :)

/Käthe

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag läser!



Mina tankar runt träning... Jag borde träna oftare, det tar inte lång tid, det är inte jobbigt, jag mår bra efteråt. Men ofta kommer jag bara inte dit!!

2010-07-08 @ 06:27:47
URL: http://shopalot.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Camilla! JA det är ju just det... ;)

2010-07-08 @ 09:20:15
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: DavidLisa

Jag läser också då jag följt båda era bloggar lääänge nu =). Här kommer en lång utläggning om min syn på träning och kost =).



Angående träning så är jag en periodare och för tillfället är jag inne i en träningsperiod. Dels på grund av att jag har mycket tid till att träna men också för att jag lagt på mig några extrakilon då jag var i Indien tre månader från februari-april i år. Innan dess hade jag gått ner ca 7 kg genom att endast ändra min kost. Jag började äta mycket mindre och färre portioner helt enkelt men tränade inget. Jag blev härligt smal men utan muskler vilket jag senare, då jag kollat på kort, tycker ger ett lite "spinkigt" intryck..



Nu i sommar har jag betämt mig för att gå ner i vikt igen men denna gång vill jag även bli lite muskulös =). Därför går jag på morgonpromenader 50 min före frukost. Jag har/ska också börja styrketräna (endast kommit iväg 2 ggr än).



Jag försöker även äta relativt bra då jag vet hur effektivt det är för viktnedgången. För enligt mig spelar det nästan ingen roll hur mycket man rör sig om man äter fel. Testade LCHF förra sommaren men då jag efter ett litet tag bestämde mig för att bli vegetarian (fast jag äter fisk ibland) så kändes inte det som rätt metod för mig. Min pappa har gått ner mycket med hjälp av LCHF men själv har jag ett för stort djurhjärta för att kunna äta så mycket kött! =)



Mina tankar kring mat är (för mig) ganska självklara;

-Inte äta sent på kvällen.

-Inte för mycket kolhydrater (speciellt snabba).

-Göra av med fler kallorier än vad jag äter.

- Mycket grönsaker! Mindre frukt!



Kul att ni startat denna blogg, gillar ju era båda bloggar supermycket så jag kommer även att besöka denna flitigt! =)



/Lisa

2010-07-08 @ 09:40:21
URL: http://tillvaro.blogg.se/
Postat av: Jeanette

via din andra blogg som jag läser varje dag

2010-07-08 @ 12:01:00
URL: http://blogg.expressen.se/janet/
Postat av: Lottis

Jag hittade hit via Käthe. Jag gillar inte träning och dieter, men vill ändå gå ner i vikt och känna mig fräsch i kroppen... Det där rimmar inte, jag vet, så därför tog jag för fyra år sen tag i mitt liv, ändrade på kostvanor och började röra på mig mer. Det har resulterat i en viktminskning på nästan 10 kg. Visst går det långsamt, men jag lyckas oxå behålla min vikt.

Jag har testat både GI och LCHF, och GI kör jag väl lite till och från. LCHF passade inte min mage, då den slog bakut av allt fett. Kanske hade gått att vänja sig vid det, men jag ansåg att det inte var värt det.

Jag rör på mig genom promenader och löpning, och jag har minskat mina matportioner, äter mycket grönsaker och försöker låta bli snabba kolhydrater.

Just nu har jag en downperiod, känner mig bara tjock och svullen i kroppen, antar att värmen gör sitt till, men jag hoppas att mina ansträngningar snart ger resultat igen.

Kul med den här bloggen, tips, idéer och lite pepp är aldrig fel :-)

2010-07-08 @ 17:16:17
URL: http://livetenligtlottis.blogspot.com
Postat av: Käthes Mode / amelia.se <-- ny adress

Jättekul att ni presenterar er. Välkommen hit! :)

2010-07-08 @ 18:56:05
URL: http://blogg.amelia.se/kathe
Postat av: JETS

Jag läser! Såklart. :)



Har tidigare varit en typisk jojo-bantare och periodare när det kommer till träning. Men nu har jag bestämt mig för att komma i form på lång sikt i stället. Målet är att gå ner 5-6 kilo, bygga lagom mkt muskler, få bättre kondition, balans och smidighet. Och komma i mina gamla jeans. ;)



Tränar 5-6 dagar i veckan för tillfället. 1-2 pass om dagen. Framförallt förbränning. Kommer sedan att träna mer styrka. Och inte lika ofta; 3-4 dagar i veckan känns lagom.



Äter "normal mat". Absolut inga light-produkter eller sötningsmedel. Inte för mycket kolhydrater. Långsamma kolhydrater före träning. Proteinrika måltider efter träning. Unnar mig något gott under helgen.

2010-07-08 @ 20:51:20
URL: http://jets.blogg.se/
Postat av: Filifjonkan

Jag har läst din blogg länge nu, tycker du har bra tips och en schysst stil! :)



Min syn på träning är att det är något som får mig att må bra, både fysiskt och psykiskt. Det är det sista jag prioriterar bort om tiden inte räcker till allt. Jag tränar 3-4 ggr per vecka, jogging och styrka. Vill inte vara beroende av ett gym eller träningstider då jag vill kunna smyga in ett träningspass varhelst jag befinner mig.



Tvärtom mot många andra tränar jag just nu för att INTE gå ner i vikt. Låter kanske konstigt, men för ett år sedan blev jag sjuk, tappade aptiten och därmed försvann det ena kilot efter det andra. Alldeles för många och i en rasande fart. För ett par månader sedan kunde jag komma igång med träningen, vilket gör att jag nu också kommit igång med att äta och mår allt bättre!



En annan tanke om träning är att vi bör träna för att vara snälla mot oss själva - och så får vi ju en snyggare kropp på köpet! :)

2010-07-08 @ 23:02:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0