Träningsdagbok 15 juni - Alexandra

Igår gjorde jag nada, nothing och ingenting. Träningsmässigt alltså. Var sugen men fick inte riktigt till det. Jobbade, besiktade bilen samt var med Mio på vårdcentralen. Sen åt jag middag alldeles för sent så jag hade inga krafter att träna innan det. Det gick liksom för många timmar mellan målen. Efter middagen tog vi en promenad innan barnen skulle lägga sig. Eftersom de kom i säng så sent (vid nio-tiden) orkade jag inte cykla hemma heller. Så med andra ord: Träning = 0. Dåligt!

14 juni

Egentligen tänkte jag ha en vilodag igår eftersom jag hade barnen och inte hade haft dem på tre dagar. Men så fick jag ett ryck på kvällen. Känner mig extremt duktig:) Så här tränade jag:

Cykling (hemma) - 20 min
Armhävningar med breda armar (för axlarna)
Armhävningar med smala armar (för tricesps)
Situps-liknande övningar där man kryper ihop som i en boll med benen upp. (Superbra övning)
Liggande rumpövning
Hantlar för biceps

Undrar just vad jag ska göra idag. Kanske ska ut och springa. Ja det ska jag nog. Om mamma kan ha barnen en stund vill säga.

Presentation: Käthe

Hej på er!

Jag heter Käthe Nilsson är den typen som hellre fikade och hade trevligt än att gå till gympalektionerna. Gympan räknades ändå inte in i snittbetyget. Det jag avskydde mest var stressen efteråt - att på 5 minuter hinna duscha, sminka sig och klä på sig innan nästa lektion började. Ingen lyxkänsla alls. :)

I 20-årsåldern prövade jag på aerobic med en trevlig tjej som jag pluggade tillsammans med. Vi höll ut i 3 månader innan vi blev förkylda och sedan struntade i det hela.

När jag var 29 år blev jag gravid med sonen (snart sex år) och efteråt har jag inte tränat nämnvärt mycket heller. Sitter dessutom mycket framför datorn och har vräkt i mig hur mycket som helst och vad som helst helt fritt. Det är ett under att jag inte är överviktig.

För ca en månad började jag styrketräna 3 dagar i veckan. Jag upptäckte direkt att det var min grej. Min bror som är kroppsbyggare ger mig tips och matråd och det ska bli intressant att se hur kroppen utvecklas. Det lär ju ta sin tid men jag känner mig motiverad till max. Jag vill bli fast med fina konturer av muskler.

Mitt mål är att kunna ha illtajta fodralklänningar som jag kunde innan graviditeten. Magen är mitt problemområde.

Fråga gärna om det är något ni undrar! :)

/Käthe


66,9

Jösses. Jag har alltid vägt 58 kilo. Ja även mellan barnen. Nu när jag vägde mig i morse fick jag en chock. 66,9! Herregud! Visst kan det vara en viss diff mellan olika vågar (jag vet att min gamla var lite av en glädjevåg) men ändå. Shit! 66,9! Ja ja... det är bara att bita i det sura äpplet... Jag som åt så bra igår. Undrar just vad jag vägde igår morse...

14 juni: 66,9 (När ni kollar in här imorgon kommer det ha gått nedåt. Inte mycket, men något i alla fall!)

13 juni - Alexandra

Powerwalk till stan: 1, 15 tim
Cykling hem: 20 min
Bodypump: 1 tim

Jag känner mig helnöjd med dagens träning. Sådär skönt trött i musklerna som man blir när man har tagit i lite extra. Jag har svårt för att ta i ordentligt när jag tränar bodypump direkt efter jobbet (=länge sedan jag åt något ordentligt) men nu åt jag en stor portion havregrynsgröt samt ananas cirka en och en halv timme innan. Det gjorde susen. Vilken energi jag hade! Mat är a och o för mig om jag ska klara av styrketräning och bodypump. Annars "tar jag liksom slut". Är det fler som känner så?

Presentation: Alexandra

Jag heter Alexandra och bor i Malmö tillsammans med mina två barn. Jag har hamnat i ett tråkigt träsk som jag inte kan ta mig ur; "Jag-kommer-inte-riktigt-i-mina-byxor-träsket". Varje dag tycker jag att det är urtrist att välja kläder (något som annars är en stor passion) och jag tänker jämt och ständigt att jag ska gå ner de där fyra, fem kilona som jag har gått upp senaste året. Hur svårt kan det vara? Mycket tydligen. Jag är nämligen inte motiverad. Fel. Jag var inte motiverad. Nu är jag det. Nu ska jag banne mig skärpa mig.

Jag tränar bra och har gjort det de senaste två månaderna. Försöker göra det så ofta som möjligt, när jag inte har barnen vill säga. Jag äter väldigt bra frukost och lunch. Inget småätande under dagen.. men sen... sen när jag kommer hem från jobbet, då är jag så sugen på mackor eller något sött att jag skulle kunna göra vad som helst för att få det. Jag vet, det är något slags sockerbehov jag har. Så fort jag blir trött och seg tror hjärnan att en macka eller lite socker skulle vara alldeles finfint för kroppen.

Jag vet nog det mesta. Vad man ska äta och vad man inte ska äta. Det handlar inte om det. Det handlar om att jag måste skärpa mig. Och idag har jag alltså tänkt göra det! Det började med att jag tog en timmes powerwalk till stan för att köpa en våg. Tänkte väga mig (hemska tanke) imorgon bitti men så upptäckte jag precis att det inte fanns något batteri. Suck... Då får det väl bli tisdag morgon då. Gillar inte att väga mig på kvällarna. Då är man tyngre ;)

Meningen med den här bloggen är att jag och Käthe ska sätta upp mål för vår träning (kolla in till höger), använda den som en träningsdagbok samtidigt som ni ska få följa oss på vägen. Hoppas att ni blir inspirerade.

Jag vet att jag inte är tjock, och typiskt nog ser jag extra smal ut på den här bilden, men jag känner att jag har lite för mycket mage och skulle dessutom (eller framförallt) vilja slimma till hela kroppen så att jag blir fastare.



Testar

Jag måste testa lite. Testa hur det ser ut när man gör ett inlägg... Det ser väl förhoppningsvis okej ut. Nu ska jag bara få in några bilder också... /Alexandra

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0